reklam
reklam

Leblebi tozundan ekmek üretildi

Eklenme Tarihi: 12 Aralık 2017, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 209823

ÇORUM

Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasınca tam buğday unu ve leblebi tozu karıştırılarak hazırlanan ve kuru üzüm ile tatlandırılan leblebili ekmek üretildi.

Çorum'un marka değeri olan sarı leblebi, kahvelisinden susamlısına, çikolatalısından baharatlısına kadar yaklaşık 30 çeşidi ile satışa sunuluyor. Daha önce kurabiyesi, helvası ve hatta kebabı yapılan leblebi, şimdi de ekmek üretiminde kullanıldı.

Çorum Belediyesince yaklaşık 5 ay önce kurulan halk ekmek fabrikası, kentin simgesi leblebiyi "leblebili ekmek" ile sofralara taşıdı. Halk ekmek büfelerinde 50 kuruştan satışa sunulan leblebili ekmek, vatandaşların yoğun ilgisini görüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı ve BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yabacıoğlu, AA muhabirine, yaptığı açıklamada, "Çorum'umuza özel bir ürünümüz olsun istedik ve leblebili ekmek üretmeye karar verdik. Leblebiyi ekmeğin içinde nasıl kullanabileceğimize dair birçok deneme yaptık. En sonunda belli miktarda leblebi tozu ve tam buğday ununu karıştırarak hem sağlıklı hem de lezzetli bir ekmek ürettik." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam