reklam
reklam

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: Enerjiyle ilgili bağımlılığımızı azaltmamız gerekiyor

Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2015, Cuma - 15:00   Okunma Sayısı: 147005

GAZİANTEP

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğunu belirterek, "Bir dönem yıllık faturamız 60 milyar dolarlara kadar yükselmişti. Son yıllarda fiyatlardaki gerilemeyle biraz düştü ancak daha uzun vadeli bir perspektif içinde enerjiyle ilgili bağımlılığımızı azaltmamız gerekiyor" dedi.

Yılmaz, iki gün sürecek "Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı Çağrısı ve Eğitimi"nin açılışında, GAP'ın, dünyanın en büyük bölgesel kalkınma projelerinden biri olduğunu belirtti. Sulama ve enerji projesi olarak başlayan GAP'ın bugün çok daha entegre ve derinlikli bir çalışma haline geldiğini kaydeden Yılmaz, "GAP, 'sürdürülebilir kalkınma' dediğimiz kavramı tam olarak karşılayan çok boyutlu, çok sektörlü bir bölgesel programa dönüştü" diye konuştu. 

"Enerjiyi verimli kullanmalıyız"

"Dolayısıyla enerji en kritik alanlardan bir tanesi. Biz de ülke olarak enerjiye bağımlı bir ülkeyiz. Dışarıdan ithal ediyoruz. Bir dönem yıllık faturamız 60 milyar dolarlara kadar yükselmişti. Son yıllarda fiyatlardaki gerilemeyle biraz düştü ancak uzun vadeli bir perspektif içinde enerjiyle ilgili bağımlılığımızı azaltmamız gerekiyor. Peki nasıl azaltacağız. Birincisi yerli kaynakları daha çok kullanacağız. İkincisi yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştireceğiz. Üçüncüsü de enerjimizi daha verimli kullanacağız."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam