Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetesonan-com-images-haberler-koyun-keci-yetistiricilerine-destek-basvurusu-icin-ikinci-sans-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

Koyun keçi yetiştiricilerine destek başvurusu için ikinci şans

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2017, Pazar - 11:00   Okunma Sayısı: 133291

ANKARA - Mustafa Çalkaya

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anaç koyun keçi başına bu yıl 25 lira destek verildiğini belirtti.

Desteklemeden yararlanabilmek için Koyun Keçi Bilgi Sistemi'ne yapılacak başvuruların süresinin 24 Kasım'da sona erdiğini dile getiren Çelik, çeşitli sebeplerle bu tarihe kadar başvuruda bulunamayan yetiştiricilerin kendilerinden yardım istediklerini anlattı.

Çelik, "Yetiştiricilerimizin bizden yoğun olarak talep etmesi üzerine Merkez Birliği olarak yaptığımız girişimlere kayıtsız kalmayan Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba, sistemin bir hafta daha açılacağı müjdesini verdi. Sistem 11-15 Aralık 2017 tarihlerinde açılacak ve çeşitli sebeplerle başvuruda bulunamayan yetiştiricilerimiz bu zaman diliminde müracaatlarını yapabilecekler." dedi.

"Yetiştiricilerimizin mağdur olması önlenecek"

Geçen yıl 180 bin 54 yetiştiricinin, 20 milyon 751 bin hayvan için toplam 518 milyon 781 bin lira destekleme ödemesi aldığına dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"2017 yılı desteklemeleri için başvuruda bulunan yetiştirici sayısı 201 bin 481 olup 29 milyon 495 bin hayvan sistemde görünmektedir. Geçen yıla göre müracaatta bulunan yetiştiricilerin sayısında ve hayvan sayısında artış görünmektedir. Sistemin 1 hafta açılacak olmasıyla hem yetiştirici sayısında hem hayvan sayısında belirgin bir artış olacak, daha da önemlisi yetiştiricilerimizin mağdur olması önlenecektir. Sistemin açılmasıyla yarım milyon hayvanın daha sisteme kaydedilmesini bekliyorum."

Çelik, anaç koyun keçi destekleme ödemelerinin çoğunlukla haziran ayında yapıldığını belirterek, Bakan Fakıbaba'dan ödemelerin erkene çekilerek, 2018'in Şubat veya Mart ayında yapılmasını isteyeceklerini söyledi. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam