reklam
reklam

AK Parti Genel Sekreteri Şahin: Kudüs kararı uluslararası sözleşmelere tamamen aykırıdır

Eklenme Tarihi: 9 Aralık 2017, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 161718

 

 
 
 
 
 

ANKARA

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Alınmış olan karar, Kudüs'ün tarihi statüsüne uluslararası sözleşmelere ve diplomasiye tamamen aykırıdır. Bu kararı alanlar, bundan sonra gerçekleşecek hadiselerin tarih huzurunda sorumlusudurlar. Alınmış olan bu karar, bölge ve dünya barışına vurulmuş çok ağır bir darbedir." dedi.

 

Kocatepe Camisi'nde cuma namazının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Ankara Milletvekilleri Ahmet Gündoğdu, Lütfiye Selva Çam, AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya ve Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin kararını protesto etmek için bir araya geldi.

 

Burada basın açıklaması yapan Kavakcı, barışa ve çözüme katkı sunması gereken pozisyondaki insanların açıklamalarının barışa değil, çözümsüzlüğe hizmet ettiğini söyledi. Filistin'de yaşanan sıkıntılara değinen Kavakcı, Kudüs'ün ABD ve İsrail'in arasındaki ucuz siyasi hesaplar, basit ve kısa vadeli çıkarlar için feda edilmek istenmesinin Müslümanları derinden yaraladığını vurguladı.

Kavakcı, "Birleşmiş Milletlerin kararlarına uymayan, uluslararası hukukun ihlali niteliğindeki bu kararı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve vatandaşlarımız olarak tanımıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz dün bütün partilerin desteğiyle bu konuyla alakalı açıklamasını yapmıştır." dedi.

Kararın uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkati çeken Kavakcı, dönem başkanlığını Türkiye'nin yürüttüğü İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 13 Aralık'ta, Arap Birliğinin cumartesi günü toplanacağını ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin de bugün Kudüs meselesiyle ilgili acil olarak toplandığını kaydetti.

"Bölge ve dünya barışına vurulmuş çok ağır bir darbedir"

Fatih Şahin, Kudüs'ün Müslümanlar için kutsal bir şehir olduğunu belirterek, "Alınmış olan karar, Kudüs'ün tarihi statüsüne uluslararası sözleşmelere ve diplomasiye tamamen aykırıdır. Bu kararı alanlar, bundan sonra gerçekleşecek hadiselerin tarih huzurunda sorumlusudurlar. Alınmış olan bu karar, bölge ve dünya barışına vurulmuş çok ağır bir darbedir." ifadesini kullandı.

Konunun takipçisi olacaklarına dikkati çeken Şahin, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam