reklam
reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İbadi'nin talebi üzerine Başika kampını kurduk

Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2015, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 140736

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al Jazeera Arapça kanalına verdiği ve tamamı bu akşam 21.00'de yayınlanacak röportajda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Irak hükümetinin Musul'daki Türk askeri birliğinin değişimine verdiği tepkiye değinen Erdoğan, Irak'ın geçen sene DAEŞ'in Musul'a girmesi ve Kuzey Irak'ta yayılma politikası izlemesi üzerine Türkiye'den yardım istediğini hatırlattı.

Erdoğan, "2014'te Sayın İbadi Türkiye ziyaretinde bizimle bunları konuştuğunda, bizden kendileri için eğitim amaçlı talepleri oldu. Ve bu talepler sebebiyle de biz bu Başika kampını kurduk" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunların hepsinden bilgileri var, haberleri var. Şimdi adama sormazlar mı, 'O Başika kampı kurulduğunda siz neredeydiniz?' O günden bugüne hiç sesiniz çıkmadı. Ve şimdi yeni, bölgedeki bazı gelişmeler üzerine böyle bir adım atıyorsunuz. Ve biz Başika kampını güçlendirmek üzere buradaki eğitim ekiplerimizi daha da artırmış olduk. Ve bunlar tamamıyla bir muharip güç olarak orada değiller. Daha çok eğitici olarak oradalar."

"İran ve Irak mezhepçilikte işbirliği yapıyor"

Erdoğan, bölgede mezhepçilik temelli politika güden ülkeler olduğuna belirterek, Türkiye'nin mezhepçilik karşıtı bir ülke olduğunu vurguladı.

Bölgede mezhepçilik yapan ülkelerin başında İran ve Irak'ın geldiğini belirten Erdoğan, "Irak şu anda İran'la böyle bir mezhepçilik başlığında maalesef, üzülerek bunu müşahede ediyoruz, işbirliği halindedir. Ve bu işbirliği aynen Suriye'de de devam etmektedir. Suriye'deki sıkıntının altında ne yatıyor? Yine mezhepçilik yatıyor" dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam