reklam
reklam

Engelli Dostları İşbaşında

Eklenme Tarihi: 7 Aralık 2017, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 231755

İSTANBUL

Türkiye Ulusal Ajansı’na “Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği” dalında verilen “Hayat Boyu Engelli Dostu” projesi 376 proje arasında uygulamaya değer görülen 25 proje arasına girmiş ve Avrupa Birliği Fonu almaya hak kazanmıştı.

Dezavantajlı guruplardan engelli yetişkinler için ülkemizde uygulanan eğitimin kalitesini, çeşitliliğini, işlevselliğini artırmak genel hedefi ile yola çıkılan proje Türkiye ile Almanya arasında uygulanacak.

İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Koordinatörlüğünde sunulan projede SEADDER-Sürekli Eğitim Araştırma ve Danışma Derneği ile Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi konsorsiyum üyesi olarak yer alıyor. Projenin eğitim kursu uygulamalarında da Bildung&Kultur adlı kuruluş Almanya’da yapılacak etkinliklerde ev sahibi olarak yer alacak.

1 Eylül’de resmen başlayan projenin ortakları 28 Kasım günü yapılan toplantıyla da çalışmaları başlatmış oldu. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıya, koordinator kurum olan Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin Müdürü Hülya Narsap, Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş, Sürekli Eğitim ve Araştırma Derneği (SEADDER) Başkanı Necdet Kara, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri Sevgi Civaş ve Sedat Buluç ile Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Melek Avşar katıldı. 

Toplantıda projenin hedefleri ve ulaşılmak istenen nihai hedefler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, projenin ana hatlarını açıklarken şunları söyledi; “Yetişkin engellilerin hayat boyu öğrenmeden maksimum düzeyde faydalanmasını hedefleyen projemiz ayrıca yetişkin engellilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak kursların açılmasını, iş imkanlarının ve iş hayatına katılımlarının arttırılmasını sağlayacak. Böylelikle yetişkin engellilerimizin toplumla bütünleşmelerine katkı sunulacak. Çalışan engellilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak kurslar açılabilecek. Engellilerin kısıtlı yaşam alanlarının dışına çıkmalarına yardımcı olmak da projemizin hedefleri arasında.”

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş, proje kapsamında engellilerin örgün eğitim sonrasında da toplumun diğer üyeleri gibi eğitim hizmetlerinden faydalanmaya devam etmelerini sağlamayı amaçladıklarını ve bu amaç için Almanya’daki eğitim programına katılacaklarını söyledi.

Sivil toplumu temsilen projeye destek veren SEADDER Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Kara “STK olarak her zaman projelerin içindeyiz ve olmaya devam edeceğiz. Bu proje, hem engellilere hizmet etmesi hem de kamu ve STK işbirliği açısından güzel bir örnektir. SEADDER olarak projedeki rolümüz, projenin ve sonuçlarının kamuoyuna daha fazla yaygınlaştırılmasıdır” dedi.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Sedat Buluç, “Almanya’nın Dorsten şehrindeki engelli öğrencilerin okullarının, fiziki şartlarının ve eğitim öğretim uygulamalarının, ayrıca mezun olmuş öğrencilerin işbaşı eğitimlerinin nasıl yapıldığı konusunda bilgi sahibi olup, bu örnekleri Türkiye’de nasıl hayata geçireceğimizin çalışmalarını yapacağız” diye konuştu.

Afyon Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Melek Avşar, “Kadköy Halk Eğitim Merkezinin projesininde yerel ortak olarak bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Projenin engellilere verdiği  önem bizi proje ortağı olmaya yöneltti. Toplum içinde sürekli beraber yaşadığımız engelli  vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmanın ve destek olmanın büyük önem taşıdığının  bilincindeyiz. Projenin  hareketlilikleri tamamlandığında kurumumuz Afyonkarahisar Halk Eğitim  Merkezi de  tam olarak engelli dostu olacak ve bulunduğumuz ile de örnek olacaktır” dedi.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Sevgi Civaş ise şunları söyledi, “Proje uygulamamızla öncelikle yetişkin engellilere açtığımız kurslarımızla ilgili farkındalık kazanacağız. Almanya'da alacağımız eğitim ve yapacağımız okul ziyaretleriyle iyi uygulamaların kurumumuza dolayısıyla ülkemize transferini gerçekleştireceğiz.”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam