reklam
reklam

Şehirler 'akıllandı', tasarruf arttı

Eklenme Tarihi: 3 Aralık 2017, Pazar - 14:00   Okunma Sayısı: 158200

ANKARA - Arife Yıldız Ünal

Türk Telekom Satış ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, "Türkiye'de, akıllı aydınlatmayla her yıl 650 milyon lira tasarruf potansiyeli var. Akıllı ölçümle de yılda 2,75 milyar liralık elektrik tasarrufu sağlamak mümkün." dedi.

Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Telekom olarak yenilikçi teknoloji uygulamalarıyla Türkiye'yi, araçların, evlerin, okulların, şirketlerin ve şehirlerin akıllandığı bir geleceğe taşıdıklarını söyledi.

Yıllardır akıllı teknolojilere yatırım yaptıklarına işaret eden Önal, "Müşterilerimizi, yeni nesil şehirlerde yenilikçi hizmetlerimizle buluşturuyoruz." diye konuştu.

Çevre, ulaşım, yaşam, ekonomi, toplum ve yönetim olmak üzere 6 alanda sundukları yeni nesil uygulamalar ve akıllı çözümlerle şehir hayatını kolaylaştırdıklarını vurgulayan Önal, şöyle devam etti:

"Akıllı durak, otopark, kavşak, aydınlatma, sulama, atık toplama, geri dönüşüm, güvenlik ve sağlık çözümlerimizle belediyelerin işlerini daha da kolaylaştırıyoruz. Bireylerin daha konforlu bir yaşama ulaşmasını sağlarken belediyelerin de temel giderlerinde önemli miktarlarda tasarruf etmelerini sağlıyoruz."

"Akıllı şehirler fiber altyapımız üzerinde yükselecek"

Önal, Türk Telekom'un 176 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye'nin en köklü ve öncü telekomünikasyon şirketi olduğunu ifade ederek "Kuruluşumuz, 276 bin kilometrelik fiber ağı ve güçlü altyapısıyla akıllı şehir konseptini uygulayan tek telekomünikasyon şirketidir. Türk Telekom, bu konseptle 'yapacağız, edeceğiz'in ötesine geçerek Türkiye'de 3 farklı kentte akıllı şehir projelerini hayata geçiren şirkettir. Akıllı şehirler fiber altyapımız üzerinde yükselecek." değerlendirmesinde bulundu.

Karaman ve Kars'ın ardından 2018'in başlarında Antalya'da da akıllı şehir uygulamasını başlatacaklarına dikkati çeken Önal, yakın gelecekte 4'ü büyükşehir olmak üzere 10 şehrin daha Türk Telekom tarafından akıllı şehre dönüştürüleceğini bildirdi.

Önal, Türkiye'nin 81 ilini "akıllandırmak" istediklerine işaret ederek yeni nesil şehirlerin kullandığı data miktarının çok yüksek hızlara, geniş kapasiteye ve yaygın bir altyapıya ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

"Antalya en kapsamlı akıllı şehir projesi olacak"

Önal, Antalya'da da hazırlıklarını ve altyapısını tamamladıkları bir akıllı şehir projeleri olduğuna işaret ederek gelecek yıl bu projenin hayata geçirileceğini bildirdi.

Antalya projesinin Türkiye'de şimdiye kadar yapılan en kapsamlı akıllı şehir projesi olacağının altını çizen Önal, akıllı aydınlatma ve akıllı sulama çözümleriyle enerji ve doğal kaynakların verimli kullanımını sağlarken, şehir bilgilendirme ekranları ve "yönett wifi" hizmetiyle vatandaşa dokunacaklarını vurguladı.

Trafik çözümleriyle kenti güvenli hale getireceklerini anlatan Önal, şehir yönetim platformuyla tüm akıllı şehir bileşenlerinin merkezden izlenmesini ve yönetilmesini sağlayacaklarını anlattı.

Önal, Türk Telekom olarak akıllı şehirler platformunu sahiplendiklerini ifade ederek "Halihazırda 10 ilde projelerimiz devam ediyor. Gelecekte 81 ilimizde de projelerimizi yaygınlaştırmak istiyoruz. Bunun için gerek bölge müdürlüklerimiz gerek genel müdürlüğümüzde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam