reklam
reklam

'Bu imzada sanat var' sergisi Ankara'da açılacak

Eklenme Tarihi: 2 Aralık 2017, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 147979

İSTANBUL

Türkiye'nin 50 sanatçısının imzası ile birer eserinin yer alacağı "Bu imzada sanat var" başlıklı sergi, bugün Ankara'da sanatseverlerle buluşacak.

Günsu E. Saraçoğlu ve Dilşad Atasoy'un proje yöneticiliğinde hazırlanan sergi, Port Art Sanat Galerisi'nde açılacak.

Sergide, Adnan Çoker, Devrim Erbil, Mustafa Ayaz, Tomur Atagök, Ali Candaş, Süleyman Saim Tekcan, Zafer Gençaydın, Cihat Aral, Ergin İnan, Meriç Hızal, Attila Atar, Halil Akdeniz, Yalçın Gökçebağ, Hayati Misman, Tülin Onat, Yücel Dönmez, Zahit Büyükişliyen, Balkan Naci İslimyeli, Fevzi Karakoç, Bihrat Mavitan, Ekrem Kahraman, A.Celal Binzet, Hüsnü Koldaş, Kemal İskender, Nilay Büyükişliyen, Bedri Karayağmurlar, Resul Aytemur, Yusuf Taktak, Habip Aydoğdu, Şahin Paksoy, Aydın Ayan, Hasip Pektaş, Nedret Sekban, Ahmet Yeşil, Ertuğrul Ateş, Doğan Paksoy, Bubi, Faruk Cimok, Bedri Baykam, Mahir Güven, Ahmet Umur Deniz, Halim Çeliker, Mustafa Özel, Devabil Kara, Arzu Başaran, Bahri Genç, Taner Alakuş, Altan Çelem, Gülten İmamoğlu ve Hakan Esmer'in imzası ile birer eseri yer alacak.

Eserlerin satışından elde edilecek gelir, Özel Çocuklar Eğitim ve Dayanışma Derneği'ne (ÖÇED) eğitim bursu olarak aktarılacak. Böylece 50 sanatçı, sanatta imzanın değerine dikkati çekerek, eğitime muhtaç çocuklara da sanatın güzelliğini yansıtacak.

Proje yöneticisi Dilşad Atasoy, sanatın güzelliğini ve iyiliği buluşturmak için yola çıktıklarını belirterek, serginin amacını şöyle anlattı:

"Günümüzde yaşayan önemli sanatçılarından 50 değerli ismi bir araya getirmek ve bu isimler aracılığıyla sanatçının imza değerine dikkati çekmek için yola çıktığımız bir projeyi hayata geçiriyoruz. Değerli sanatçıların imzalarının öne çıktığı çalışmalardan oluşan bu koleksiyonu bir katalog çalışmasıyla arşiv niteliğinde bir belge olarak tarihe bırakmak amacındayız."

"Bu imzada sanat var" başlıklı sergi, 20 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam