reklam
reklam

Çengelköy’de Mevlit Kandili kutlandı

Eklenme Tarihi: 1 Aralık 2017, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 178210

İSTANBUL

Tüm İslam aleminde olduğu gibi ülkemizde de Mevlit Kandili, birlik ve beraberlik içinde kutlanır. Camilerde toplanan vatandaşlar, namazlarının ardından dualar edilir ve kandilleşirler. 

Bu seneki Mevlit Kandili, Çarşamba gecesine denk geliyordu ve Üsküdar Belediyemiz, 15 Temmuz şehitler Çeşmesi’nde tüm vatandaşları davet ettiği bir kandilleşme programı düzenledi. 

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) dünyayı şereflendirdiği gece olan Mevlid Gecesi münasebeti ile Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen kandilleşme etkinliğine Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar İlçe Müftüsü Enver Osman Kaan, başkan yardımcıları, muhtarlar, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldılar.  Mevlid Kandili sebebiyle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu için Üsküdar İlçe Müftüsü Enver Osman Kaan Kur’an-ı Kerim okudu ve tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye edildi.  

Peygamber efendimizin Mevlit Kandili’ni anma vesilesi ile bir araya gelenler, tüm şehitlerimize dualar ettiler. Duaların ardından şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi’nden akıtılan şerbetler kandilleşme merasimine katılan vatandaşlara ikram edildi. 

Mevlit Kandili merasimine katılan tüm vatandaşlarla tek tek kandilleşen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Aziz şehitlerimizi ve muhterem gazilerimizi hiç bir zaman unutmamak için  15 Temmuz Şehitler Çeşmesini yaptırdık. Kıyamete kadar bu çeşmeden şehitlerimizin ruhu için Fatihalar akacak inşallah. Özellikle böyle mübarek gecelerde bu çeşmeden gül şerbeti akıtmaya devam edeceğiz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, Allah ülkemizin birliğini ve dirliğini daim etsin, bizleri Cenab-ı Allah kendine hakiki kul, Peygamberimize gerçek ümmet eylesin inşallah, hepinizin Mevlid Kandili mübarek olsun,“ ifadelerini kullandı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam