reklam
reklam

BAL Ligi 24hafta

ÖZEL HABER

5.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin kazananları açıklandı

Eklenme Tarihi: 29 Kasım 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 145445

Bu yıl 5. yaşını kutlayan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin kazananları belli oldu. Önceki gece gerçekleşen kapanış gecesinde, Andaç Haznedaroğlu’nun yönettiği “Misafir” ulusal yarışmada, İranlı yönetmen Parviz Shahbazi’nin “Malaria” adlı filmi de uluslararası yarışmada Büyük Ödül’ün sahibi oldu. Politika, sinema ve medya dünyasından pek çok ismin katıldığı gecede ayrıca, festivalin Onur Konuğu olarak İstanbul’a gelen Macar sinemacı Béla Tarr’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, dün gece (26 Kasım) Cemal Reşit Rey’de düzenlenen ödül töreni ve kapanış gecesiyle sona erdi. Ebru Akel’in sunuculuğunu yaptığı ve Festival Başkanı Ogün Şanlıer, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli’nin de katıldığı gecede ödüller de sahiplerini buldu.

Tarr’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Gecenin ilk ödülü, festivalin Onur Konuğu olarak İstanbul’a gelen Macar sinemacı Béla Tarr’ın oldu. Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün bu yılki sahibi olan usta yönetmen, ödülünü T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy’dan aldı ve İstanbul’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Sabahın dördünde sete gittiğinizde her şey çok soğuktur. Ama bilmelisiniz ki, dünyaya bakış açını dik tutmalısın ve bir gün bu sıcak ödülü alacağınızı bilmelisiniz” dedi.

Ulusal Sinema’da Büyük Ödül ‘Misafir’in!

Başkanlığını Derviş Zaim’in yaptığı, Ayfer Tunç, Aylin Zoi Tinel, Feza Çaldıran ve Aslı Tandoğan’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi, bu yıl 8 filmi değerlendirdi. Yarışmada Andaç Haznedaroğlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Misafir”, En İyi Film ve En İyi Kurgu (Ahmet Hafez, Can Yağan) ödüllerini alırken, Pelin Esmer de “İşe Yarar Bir Şey” filmiyle En İyi Yönetmen seçildi. Yarışmada, Selman Kılıçaslan “Bütün Saadetler Mümkündür” ile En İyi Senaryo Ödülü’nü, Marton Miklauzic “Sarı Sıcak” ile En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazanırken; En İyi Kadın Oyuncu “İşe Yarar Bir Şey” ile Öykü Karayel, En İyi Erkek Oyuncu da “Murtaza” filmindeki performansıyla Cezmi Baskın seçildi.

 

Uluslararası yarışmada ödüller  ise İran sinemasının

Aida Begic’in başkanlığını üstlendiği, Daphné Patakia, Signe Zeilich-Jensen, László Rajk ve Zrinko Ogresta’dan oluşan Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi’nin seçimi ise, İranlı yönetmen Parviz Shahbazi’nin “Malaria”sından yana oldu. Shahbazi’nin filmi, En İyi Film Ödülü’nün yanı sıra, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu (Saghar Ghanaat) ödüllerini de topladı. Yarışmanın bir diğer İranlı yönetmeni Majid Majidi’nin yönettiği “Beyond The Clouds/Bulutların Ardında”; En İyi Kurgu (Hassan Hassandoost) ve En İyi Erkek Oyuncu (Ishaan Khattar) dallarında ödülleri alırken; Brezilyalı yönetmen Davi Pretto’nun “Rifle” filmi de En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nün (Glauco Firpo) sahibi oldu.

Ahmet Uluçay Büyük Ödülü “Sefiller”in oldu

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin Asja Krsmanović, Gözde Kural ve Hakkı Kurtuluş’tan oluşan Kısa Kurmaca Film Yarışması Jürisi, ulusal yarışmada Necip Çağhan Özdemir’in “Mutluluk”, uluslararası yarışmada ise Kaveh Mazaheri’nin “Retouch” adlı filmlerini seçerken; Aysim Türkmen, Kerime Şenyücel ve Mohammed Almughanni’den kurulu Kısa Belgesel Yarışması Jürisi de ulusal yarışmada Mehmet Can Mıcık’ın “Menderes Kıyısında”, uluslararası yarışmada da Karlis Lesins’in “Grandfather’s Father/Büyük Dede” adlı filmlerini En İyi Kısa Belgesel olarak seçti.

Kısa film yarışmasının jürilerinin ortak kararıyla belirlenen ve 25.000 TL değerindeki Ahmet Uluçay Büyük Ödülü ise Ladj Ly’nin yönettiği “Les Miserables/Sefiller” filmine verildi. Burçak Evren, Murat Karahüseyinoğlu ve Mustafa Ziya Ülkenciler’den oluşan İstanbul Medya Akademisi Destekli Kısa Filmler Jürisi’nin belirlediği Genç Yetenek Ödülü ise “Küçük Papatya” adlı kısa filmi ile Nesip Khantürk’ün oldu.

Festivalden yerli sinemaya büyük destek!

5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin TRT'nin kurumsal iş ortaklığı ile hayata geçirdiği Bosphorus Film Lab’de ise Pitching ve Work in Progress başlıklı iki kategoride toplam 15 proje yarıştı. 

Giovanni Robbiano, Cemil Yavuz ve Mehmet Demirhan’dan oluşan Pitching jürisi, Fatih Özcan’ın “Mavzer” adlı projesine TRT Ortak Yapım Ödülü’nü verirken, “Karıncalar” adlı projesiyle Onur Yağız da Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü’nü kazandı. 

Halil Kardaş, Susana Poveda ve Mehmet Eryılmaz’dan oluşan Work in Progress jürisi ise; Banu Sıvacı’nın “Güvercin” adlı projesine 25.000 TL değerindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’nü verirken, bu kategoride Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü’nün kazananı ise “Muhammed Ali” adlı projeleriyle Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken oldu.

Sinemayla dolu geçen 10 gün

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, bu yıl Béla Tarr, Aida Begic, Bobby Roth, Majid Majidi gibi birçok ünlü sinemacıyı İstanbul’da ağırladı ve Brezilya’dan Hindistan’a, İran’dan Kırgızistan’a, 39 ülkeden 43 uzun ve 64 kısa metraj olmak üzere toplam 107 filmlik programıyla İstanbullu sinemaseverlere dolu dolu bir 10 gün yaşatttı.

5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Ödül Listesi 

    Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Béla Tarr

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

En iyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü: Misafir / Andaç Haznedaroğlu

En İyi Yönetmen Ödülü: Pelin Esmer / İşe Yarar Bir Şey

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Öykü Karayel / İşe Yarar Bir Şey

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Cezmi Baskın / Murtaza 

En İyi Senaryo Ödülü: Selman Kılıçaslan / Bütün Saadetler Mümkündür

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Marton Miklauzic / Sarı Sıcak

En İyi Kurgu Ödülü: Ahmet Hafez, Can Yağan / Misafir

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması

En iyi Uluslararası Uzun Film Ödülü: Malaria / Parviz Shahbazi

En İyi Yönetmen Ödülü: Malaria / Parviz Shahbazi 

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Saghar Ghanaat / Malaria

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Ishaan Khattar / Beyond The Clouds

En İyi Senaryo Ödülü: Malaria / Parviz Shahbazi 

En İyi Sinematografi Ödülü: Glauco Firpo / Rifle

En İyi Kurgu Ödülü: Hassan Hassandoost / Beyond The Clouds

 

Kısa Metraj Film Yarışması

En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film Ödülü: Mutluluk / Necip Çağhan Özdemir

En İyi Ulusal Kısa Belgesel Ödülü: Menderes Kıyısında / Mehmet Can Mıcık

En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film Ödülü: Retouch / Kaveh Mazaheri

En İyi Uluslararası Kısa Belgesel Ödülü: Grandfather’s Father / Karlis Lesins

Ahmet Uluçay Büyük Ödülü: Les Miserables / Ladj Ly

İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü: Küçük Papatya / Nesip Khantürk

Bosphorus Film Lab

Pitching Kategorisi

TRT Ortak Yapım Ödülü: Mavzer / Fatih Özcan

Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü: Karıncalar / Onur Yağız

Work in Progress Kategorisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü: Güvercin / Banu Sıvacı

Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü: Muhammed Ali / Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam