reklam
reklam

Davutoğlu hükümetin eylem planını açıkladı

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2015, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 146785

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet'in 2016 Yılı Eylem Planı'nı açıklıyor.

Önümüzdeki bir hafta içinde, eylem planının uygulanmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararının çıkarılacağını belirten Davutoğlu, "Reformların Koordinasyonu ve İzlenmesi Kurulu ve Reform Grubu oluşturuyoruz. Gençlerimize proje karşılığı 50 bin Türk lirasına kadar karşılıksız nakdi destek vermeye başlıyoruz. 24 Aralık Perşembe günü gerçekleştireceğimiz Girişimcilik Ödül Töreni'nde bu düzenlemenin ilk adımını atacağız. Gençlerimize 100 bin Türk lirasına kadar faizsiz kredi desteğiyle ilgili süreci başlatıyoruz" dedi.

"Gençlerin Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını sıfırlıyoruz"

Başbakan Davutoğlu, "İlk kez iş bulan her gencimizin bir yıl boyunca ücretini devlet ödeyecek. İlk 3 ay içinde yapacağımız düzenlemeyle gençlerimizin ilk yıl maaşı bizden" şeklinde konuştu.

"Öğrenim gören gençlerimizin pasaport harcını kaldırıyoruz. Öğrenim gören gençlerimiz pasaport alırken harç ödemeyecekler" diyen Davutoğlu, yurtdışında yaşayan vatandaşların da askerlik bedelinin 6 bin avrodan bin avroya düşürüleceğini söyledi.

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Gençlerin Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını sıfırlıyoruz. Meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin staj yapmalarını özendirici tedbirler alıyoruz. Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası giderlerine destek oluyoruz. Buna göre primler iki yıl süreyle gelir testi yapmaksızın ve prim alınmaksızın devlet tarafından karşılanacak"

Küçük esnaf için iyileştirme yapılacak

Küçük esnaf için de iyileştirmeler yapılacağını söyleyen Davutoğlu, "Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin Türk lirasına kadar kazançlarından hesaplanan vergiyi almayacağız" ifadelerini kullandı.

Yemde ve gübrede KDV'nin tamamen kaldırılacağını belirten Davutoğlu, "Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek veriyoruz. Kırsal kalkınma desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılmasını sağlamaya yönelik programlar hazırlıyoruz" dedi.

Yüzde 15'ten yüzde 10'a indirilen Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı sigortalısı olan esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisinin bu 3 ay içinde kaldırılacağını belirten Davutoğlu, "65 yaş aylığı alan yaşlılarımız kimin yanında nerede yaşarsa yaşasın bundan sonra maaşlarında kesinti, duraksama ve engelleme olmayacak, bunun için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"Vaatlerimizi 3 ay içinde hayata geçiriyoruz"

Darbe dönemlerinden kalan mevzuatın gözden geçirilerek anti demokratik hükümlerin kaldırılacağını belirten Davutoğlu, "Kişisel verilerin korunmasına ilişkin yasal düzenlemeler hayata geçirilecek. Geleneksel irfan merkezleri ve Cemevlerine hukuki statü tanınacak. Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik daha önce atılmış adımlar değerlendirilerek yeni çalışmalar yapılacak" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, "Hiçbir şekilde, şu veya bu kaygıyla, şu veya bu düşünceyle, şu veya bu yakınlıkla adalet terazisinin şaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Biz birilerini ödüllendirmek için değil ya da birilerini ön yargıyla cezalandırmak için değil, geçmişte 28 Şubat dönemlerinde olduğu gibi... Biz herkese adalet ve merhamet, şefkat ve vicdan dağıtabilmek için bu görevlerdeyiz. Hepimiz hesap veririz." açıklamasında bulundu.

"Gençlerimize, kadınlarımıza, esnafımıza, çiftçilerimize, işçilerimize, bütün vatandaşlarımıza dönük vaatlerin tamamını 3 ay içinde hayata geçiriyoruz" diye konuşan Davutoğlu, Allah'ın izniyle bu çalışmaları hayata geçirdiğimize hep beraber şahit olacaksınız. Milletimize söz verdik, şimdi de verdiğimiz sözleri tutmanın zamanı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam