reklam
reklam

Fenerbahçe Doğuş, Khimki'yi devirdi

Eklenme Tarihi: 26 Kasım 2017, Pazar - 14:00   Okunma Sayısı: 161729

İSTANBUL

Basketbolda THY Avrupa Ligi 9. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Doğuş, sahasında Rus ekibi Khimki'yi 71-67 yendi.

Sarı-lacivertliler bu sonuçla 6. galibiyetini alırken, Khimki ise 4. kez mağlup oldu.

Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe Doğuş, 3. dakikayı 8-3 önde geçti. Wanamaker, Nunnally ve Vesely ile sayılar üreten ev sahibi ekip, 5. dakika farkı çift hanelere çıkardı: 16-6. Kalan bölüm karşılıklı sayılarla geçilirken Fenerbahçe Doğuş, ilk çeyreği 24-15 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe 8-0'lık seri ile başlayan Khimki, Markovic ve Anderson'ın kaydettiği sayılarla 13. dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 24-23. Muhammed Ali'nin üç sayı çizgisinin gerisinden, Guduric ve Datome ile boyalı alandan isabetler bulan sarı-lacivertli ekip, 16. dakikada 10 sayılık fark yakaladı: 33-23. Kalan bölümde skor üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Doğuş, soyunma odasına 38-26 önde gitti.

İkinci yarıda farkı açmaya devam eden ev sahibi ekip, Nunnally ve Wanamaker'in bulduğu isabetlerle farkı 17 sayıya çıkardı: 45-28. Gill ve Thomas'ın sayılarıyla 9-0'lık seri yakalayan Khimki, 25. dakikada farkı 8 sayıya indirdi: 45-37. Nunnally, Datome ve Ahmet Düverioğlu ile sayılar bulan Fenerbahçe Doğuş, farkı yeniden çift hanelere çıkardı ve final periyoduna 58-48 üstün girdi.

Son çeyreğe Markovic ve Todorovic'in kaydettiği sayılarla 5-0'lık seri ile başlayan konuk ekip, 32. dakikada farkı 5 sayıya (58-53) düşürdü. Wanamaker ve Nunnally ile sayılar üreten sarı-lacivertlilere, Shved ve Todorovic ile karşılık veren Khimki, 38. dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 66-65. Son bölümde Vesely ve Wanamaker ile isabetler bulan Fenerbahçe Doğuş, sahadan 71-67 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Obradovic: İlk yarıda daha iyiydik, ikinci yarıda çok fazla top kaybı yaptık

Basketbolda THY Avrupa Ligi 9. hafta maçında sahasında Khimki'yi 71-67 mağlup eden Fenerbahçe Doğuş'un başantrenörü Zeljko Obradovic, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, ilk yarı daha iyi oynadıklarını vurgulayarak,"Taraftara bu güzel atmosfer için teşekkür ediyorum. İki farklı seri oynadık. İlk yarıda daha iyiydik, ikinci yarıda çok fazla top kaybı yaptık. Sonuç olarak önemli bir galibiyet aldık." diye konuştu.

Sloukas'ın sakatlığının sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, "Büyük acısı vardı, oynama şansı yoktu. Sloukas birkaç gündür idmanlara katılamadı ve doktorlar da oynamaması gerektiğini söyledi." ifadelerini kullandı. 

Khimki Başantrenörü Bartzokas: Bu salonda maç kazanmak gerçekten çok zor

Khimki Başantrenörü Georgios Bartzokas ise çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Çok enteresan bir maçtı, kazanmak için birçok kez fırsat yakaladık ama son anlarda Fenerbahçe isabetler buldu. Faul problemine girdik. Bu salonda maç kazanmak gerçekten çok zor." şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam