reklam
reklam

MOTOR TUTKUNLARI ŞİLE'DE

Eklenme Tarihi: 3 Aralık 2014, Çarşamba - 13:00   Okunma Sayısı: 184601

7’den 70’e motocross  tutkunlarının buluştuğu organizasyonda genç yarışçılara da kadrajımızı çevirdik. Emircan Şenkalaycı (14) yaşında, 6 yaşında Türkiye Şampiyonu ve Avrupa  4 üncüsü olan Şenkalaycı, kategorisinin en erken yaşta başlayan motocross tutkunu. Dedesinden yadigâr bir spor olduğunu söyleyen Şenkalaycı, babasının ve ağabeyinin desteği ile 4 yaşında motorsiklet denemelerine başlaması  bir tutkuya çevirmiş. Arkadaşlarının ilk başta şaşkınlıkla karşılaması sonrasında onları da bir çok spor dalına sevk ederek örnek bir öğrenci olmasına yetmiş.
Antrenmanlarını ağabeyi ile Türkiye genelinde, güvenilir parkurlar da gerçekleştirdiğini söyleyen genç sporcu, motorsiklet kullandığında hissettiği duyguların bambaşka bir zevk, bir heyecan olduğunu, tamamen kendini bu spor da bulduğunu söyledi.
Bir diğer genç motocross tutkunu ise 14 yaşında olan Efnan Valimaki. Kategorisinde Türkiye 2.lik derecesi olan genç sporcu, babasının kullandığı motorsiklet  Emircan gibi Efnan’da da bir tutkuya dönüşmüş. Ailesi yollarda değilde, güvenilir parkurlarda yapmasını istemiş bu sporu. Aldığı eğitimler yarış serüvenine kadar götürmüş genç sporucuyu. Motor kullandığındaki heyecanı ise şöyle söylüyor Valimaki; “ İçimde bir adrenalin var. Bu adrenalini motor kullanırken atıyorum. Çok heyecan verici, çok mutlu oluyorum” dedi.

İki genç sporucuyu yan yana bulmuşken birlik ve beraberlik mesajlarıiçeren duygularını alıyoruz.  Bu sporun bay ve bayan ayırt etmeksinizi yapılması gerektiğini, adrenalin tutkusu olanların mutlaka bu sporu yapmalarını söylerken parkurda ezeli bir rakip, parkur dışında ise sıkı bir dost olduklarını söylediler.

Yanan şöminenin etrafında koyu sohbet de  biraraya gelen motocross tutkunları, mangal partisi eşliğinde hatıra fotoğrafı çektirerek bir sonraki etkinlikte buluşmak için ayrıldılar. 

Kaynak: tünaydın gazetesi
Editör: Ayşe DURSUN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam