reklam
reklam

Öğrencilere sinema salonu yapmak için kolları sıvadılar

Eklenme Tarihi: 24 Kasım 2017, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 170336

SİVAS

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, Şube Müdürü Fehmi Doğan, Ulaş Anaokulu Müdürü Burak Şahinaslan ve 4 öğretmenden oluşan grup, hiçsinemaya gitmeyen öğrenciler için çalışma başlattı. Eğitimciler, Ulaş Anaokulunun kullanılmayan deposunu sinema salonu yapmaya karar verdi.

Hiçbir destek almayan grup, salonda kullanılan tüm malzemeleri, inşaatlardan ve çeşitli yerlerden temin etti. Usta için de para vermeyen eğitimciler, kolları sıvayarak harç kardı, kaynak yaptı, duvar boyadı, ses sistemi ile oturulacak platformları kurdu, minder dikti.

Okulun çıkış saatinden sonra depoya inerek çalışan eğitimciler, hafta sonlarını da burada geçirdi. Öğrenciler için gece gündüz demeden çalışan eğitimcilerin tek isteği, daha iyi bir projeksiyon cihazıyla öğrencilere sinema keyfi yaşatmak.

Haftaya açılması planlanan 50 kişi kapasiteli sinema salonunda, her gün ilçedeki 100 öğrenciye film gösterimi yapılacak.

"İlçenin ilk sinema salonu olacak"

Cemil Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede sinema görmeyen birçok çocuk bulunduğunu belirterek, "Bütün ilçeye hitap edecek şekilde bir plan yaptık. Malzemelerin tamamı, atıl malzemeler ve inşaat atıklarından oluşuyor. Paletleri inşaattan aldık, işe başladıkça salon kendini göstermeye başladı. Salonu bir hafta içinde inşallah faaliyete geçireceğiz." diye konuştu.

İlçede bin 400 öğrenci olduğunu dile getiren Aslan, "Bütün öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığımızın tavsiye ettiği eğitici, öğretici, milli, manevi değerleri yansıtan filmleri izleteceğiz. Öte yandan vizyona giren ve telif hakları alınan filmlerin de tamamını en kısa zamanda izleteceğiz." dedi.

Öğrencilerin kış şartlarında sportif ve sosyal faaliyetlerinin azaldığını, sinema salonun önemli bir ihtiyacı gidereceğini vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

"Perde için duvarı kullanacağız. Işığı yansıtmayan özel bir boya kullandık. Ses sistemimizi de bir öğretmen arkadaşımız getirdi, salona bağışladı. Burada 2-2,5 saat film gösterimi yapacağız. Öğrencileri, sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 grup şeklinde alacağız. Öğrencilerimizin buraya gelip gitmeleri için gerekli şartları da planlayacağız. Daha sonraki süreçte salonu velilerimiz ve memurlarımıza da açacağız. Tüm ilçedekiler bu etkinliğimizden faydalanacak. İlçenin ilk sinema salonu olacak. Bu bizim için gurur verici. Devletin imkanlarını para anlamında kullanmadan, tamamen amatör ruhla başlayıp işçiliğini kendimizin yaptığı bir salona kavuşmuş olacağız."

Şahinaslan da eğitimcilerin gayreti, azmiyle kısa sürede depoyu yenilediklerini dile getirdi.

Malzemeleri kendilerinin temin ettiğini anlatan Şahinaslan, şunları kaydetti:

"Devletin imkanları bazen yetmeyebiliyor. Taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Bu tarz çalışmaların da örnek olmasını diliyoruz. İlçede hiç sinema görmeyen öğrencilerimiz var, onlar da sinemanın nasıl olduğunu görecek. Biletler hazırlayacağız, içeriye biletlerle girecekler. Mısır makinesi getirip, mısır patlatıp dağıtacağız. Bütün öğrencilerimiz sinema atmosferini ilçede yaşayacak, o duyguyu tatmış olacak."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam