reklam
reklam

Sancaktepe’de 47 üniversite öğrencisi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Eklenme Tarihi: 19 Kasım 2017, Pazar - 16:00   Okunma Sayısı: 138020

Sancaktepe Abdurrahmangazi Mahallesi, Ravza Caddesi üzerinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Mahmut Celaleddin Ökten Erkek Öğrenci Yurdu'nda akşam saat 23.00 sıraları idi. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, akşam verilen bulgur pilavı, tavuk, makarna ve ciğerden oluşan yemeği yiyen öğrencilerden bazıları bir süre sonra rahatsızlandılar. Mide bulantısı, ishal ve baş dönmesi yaşayan öğrenciler durumu yurt yetkililerine bildirdi. Olayın ardından yurt binası önüne çok sayıda ambulans sevk edildi. Zehirlenme şüphesiyle yaklaşık 47 üniversite öğrencisi, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından çevre hastanelere kaldırıldı.

Öğrencilerden “Yönetim İstifa”  sloganları

Olayın akabinde bazı öğrencilerin  yurt yönetimini bir süre protesto ettiklerini ve yurdun bahçesine çıkan öğrencilerin bir süre  "Yönetim istifa" şeklinde sloganlar attıktan sonra tekrar yurt binasına döndüklerini gördük.

Görgü tanıklarından edindiğimiz bilgiye göre ise olay söyle gelişti. Akşam yemeğini yiyen öğrenciler hemen  kusarak rahatsızlanmışlar  ve ambulanslar  gelip gitmiş .Öte yandan yurtta verilen yemeğin de  taşeron bir yemek şirket tarafından hazırlandığı öğrenildi.

Askerlerin zehirlenmesi haberleri uzun süre ülke gündemindeydi

Türkiye’de son dönemde ön plana çıkan gıda güvenliği sorununun ön plana çıkması ile  karşı karşıyayız. Zira çok sayıda toplu zehirlenme vakası gündemin de ön sıralarına taşınmış durumda. Son dönemde ise  Manisa’da kışlalarda toplu besin zehirlemesine ve bir çok askerin zehirleneme vakaları ilişkin haberler  uzun süre boyunca  ülke gündeminde yer bulmuş ve kamuoyunca tartışılmıştı. Sorumluların yargılanma süreci ise halen devam ediyor. 

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam