reklam
reklam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu: Ekonomi kırılgan bir mekaniğe bağlandı

Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2017, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 134859

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, "sıcak para" denilen kısa vadeli portföy yatırımlarına bağımlılığın arttığını, yıl sonuna kadar göstergelerin büyüme yönünde pozitif gelişmelere sahip olmadığını belirterek, "Ekonomi, sıcak paranın girişiyle büyüyen, çıkışıyla da daralan kırılgan bir mekaniğe bağlandı. Sıcak para, yüksek faizle vurkaç yaparak yoksul halkımızı soyuyor." ifadesini kullandı.

Geçen yıl yaşanan düşük büyüme yüksek enflasyonun etkisiyle, enflasyon ve büyümede rakamsal düzelmelerin olabiliceğine işaret eden Erdoğdu, "Ancak kurdaki artış sürdüğü sürece yatırım ve tüketimdeki iştahsızlık da sürecek. Hatta esas içe kapanma 2018'de yaşanacak." değerlendirmesini yaptı.

Erdoğdu, "Yapısal reformlar OHAL koşulları altında olmaz. Türkiye'nin tek çıkış noktası derhal OHAL’in kaldırılması ve seçime gidilmesidir." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam