reklam
reklam

İdealtepe’den ve Maltepe’den tren yolunun yerin altından geçirilmesi çağrısı

Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 276471

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Haydarpaşa-Gebze  ve Sirkeci –Halkalı arasındaki banliyö hattının yenilenmesi için başlatılan çalışmalar çerçevesinde 2013’te  seferler durdurulmuştu. Yenilenmesi yılan hikayesine dönen ve açılış tarihi sürekli ertelenen Marmaray çalışmaları kapsamında Kartal’dan sonra  İdealtepe’de de demir yolu üzerinde yapılan kazı sırasında tarihi kalıntılar bulunmuştu. Kalıntılar üzerinde çalışma yapılmasına karşın tarihi kalıntıların akıbetinin ne olacağı ise henüz netlik kazanmadı. 

Şimdilik inşaat kamyonları tarihi kalıntıların yanından açılan yoldan geçiyor ancak rayların nasıl döşeneceği konusunda ise bir netlik yok. Antik Tarihi kalıntıların buradan taşınıp taşınmayacağı ya da güzergahın değiştirilip değiştirilmeyeceği ise henüz  bilinmiyor. Vatandaşlar da açılışının yine ertelenmesi sorusunu sormaktalar. İdealtepe ve Maltepe sakinleri de  aylardır yaptıkları tren yolunun yerin altından geçirilmesi çağrısını bir kere daha yeniledi. Böylece tarihi eserin de korunacağını ve ilçeye  zenginlik katacağını ifade eden Maltepeliler yetkililerin bu konuda artık adım atmasını beklediğini dile getirdi.

İdealtepe Muhtarı  Hüseyin Nazif Bel “  Tarihi eserin koruması için ya  bu böltren yolunun yerin altından geçirilmesi ya da güzergah değişikliği gerekiyor “

Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren İdealtepe Muhtarı  Hüseyin Nazif Bel İdealtepe’de de demir yolu üzerinde yapılan kazı sırasında tarihi kalıntılar bulunmasının Marmaray inşaatını etkilediğini ifade ederken, bulunan tarihi eserlerin koruması için  de ;ya tren yolunun yerin altından geçirilmesinin ya da güzergah değişikliğinin gerekliğini söyledi. 

Bel konu hakkında şunları söyledi;

“Marmaray’ın istasyonlarından birisi olan İdealtepe istasyonu uzun süre bakımsız kalmış ve suç olaylarının dahi yaşandığı ,şikâyetlerin çok geldiği bir yer olmuştur. İnşaatı uzun süre ertelenen Marmaray kapsamındaki banliyö istasyonlarının  nihayet yenilenmeye başlaması bizleri de çok memnun etmişti. Ancak; tarihi son derece eski olan bu muhitte tarihi kalıntıların bulunması doğal olmakla beraber, tarihi eserin koruması gerekliliğini de beraberinde getiriyor. Rayların döşenmeye de başladığı bu günlerde bizler şunu söylüyoruz ki; ya tren yolu bu bölgede  yerin altından geçirilmeli ya da  bir güzergah değişikliği gerekli. Bunu sadece İdealtepe sakinleri değil;Maltepe sakinleri de talep ediyorlar. Mahalle muhtarı olarak  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve TCDD yetkilileriyle irtibat halindeyiz. Umarım bu konuda olumlu adımlar atılır.”

Bizlerde Marmaray çalışmalarının eksiksiz biçimde tamamlanmasını ve tarihi eserlerle ilgili oluşan problemin tarihi eserleri de koruyacak şekilde tamamlanmasını diliyoruz. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam