reklam
reklam

DOWN TOWN EVENT CAFE

Eklenme Tarihi: 15 Kasım 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 162604

İSTANBUL- Zihinsel engelli gençler tarafından yönetilecek olmasıyla dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan ‘Down Town Event Cafe’ Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nda görkemli bir törenle açıldı. Kafenin açılışı için özenle hazırlanan gençler, hayranı oldukları efsane Pink Floyd Grubu’nun kurucusu Roger Waters’a projeyi desteklemesi için kendi elleriyle hazırladıkları davetiyeyi İngiltere’ye gönderecek. 

Sarıyer Belediyesi’nin desteğiyle İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV)’nın hazırladığı sosyal sorumluluk ve istihdam projesi ‘Down Town Event Cafe’ açıldı. Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda bulunan kafe, dünyada özel bireyler tarafından yönetilen ilk mekan olma özelliği taşıyor. Sarıyer Belediyesi ve İZEV Vakfı tarafından hayata geçirilen sosyal projeyle Sarıyer’de farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

“Önceliğimiz çocukların kendilerini ifade etmeleri”

Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İZEV Vakfı Genel Sekreteri Merve Kılıç yaptığı teşekkür konuşmasında, “Biz istihdam yaratmak istiyoruz ama önceliğimiz farklı çocuklarımızın kendilerini ifade etmelerini sağlamak. Hafta içi 5 gün tam zamanlı olarak buradayız” dedi. 

“Bizden farklı değiller”

Kafenin Halkla İlişkiler Müdürü Mimar Tan, yaptığı teşekkür konuşmasından sonra Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i sahneye davet etti. Özel çocukların heyecanına ortak olan Şükrü Genç, “Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası bu kafedeki gençlerle taçlanmış oldu. Birlikteliğimiz çok önemli. Çocuklarımız bu sosyal proje sayesinde kazandıkları parayı evlerine götürecekler. Sosyal güvenceleri olacak. Bu mutluluğu hep birlikte yaşayalım. Çocuklarımıza destek olarak yaşamda bizden farklı olmadıklarını hissettirelim”  dedi. Ayrıca vatandaşları etkinliklerini bu kafede yapmaya davet eden Başkan Genç, gıda tedarikçilerine de seslenerek ürün desteği yapmalarını tavsiye etti. 

Elif’in reçelleri ilgi gördü

Salon Şefi Elif Yavuz’un kendi elleriyle yaptığı süt reçeli katılımcılar tarafından beğeni topladı. Elif, süt reçellerinden tatmaları için vatandaşları kafeye davet etti.

“Sanat ve Biz”

Müzik gösterileriyle devam eden programın sonunda kafeye ürün desteği sunan isimlere teşekkür belgesi verildi. Dünyanın en önemli 12 eserinin, 9 down sendromlu gencin yüzüyle hayat bulduğu  “Sanat ve Biz” adlı sergi de vatandaşlardan tam not aldı. 

Roger Waters Sürprizi

“Sanatta Biz de Varız” diyen down sendromlu gençler, “Sanat Ve Biz” projelerinin devamını uluslararası düzeye taşımak için hedefi büyüttü. 

Event Cafe’nin açılışında görev alan 10 down sendromlu genç tarafından, seramik sanatçısı ve tasarımcı Gökçe Kılıç'ın desteği ile bir ay çalışılarak hazırlanan el yapımı bir sanat eseri olan davetiye, dünyaca ünlü Pink Floyd Grubu’nun kurucusu Roger Waters’a gönderilerek proje için destek istenecek. 

Davetiyede özel bir sahne platformuyla hazırlanan arka fon ile Roger Waters'ın özel alaşımlarla yapılan porselen el yapımı modeli, ayna dokulu zeminde tasvir ediliyor.

Roger Waters'ın mini bir modeli, bu gençlerin davet metni, resimleri ve imzaları ile bir ilk olan davetiye, ahşap platformda vücut buluyor. Son derece farklı ve duygu yüklü olan davetiye ile Waters’ın sosyal sorumluluk projesi için Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam