reklam
reklam

Başıbüyük Halkının Kamyon Tepkisi

Eklenme Tarihi: 13 Kasım 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 188637

Maltepe Başıbüyük Mahallesi halkı, güzergah olarak ara sokakları kullanan hafriyat kamyonlarını bir basın açıklaması ile protesto etti. Basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği eylemde çocuklar slogan attılar. 9 Kasım Perşembe Günü saat 15.15’te  yüz kadar mahalleli, muhtarları öncülüğünde, kamyonların geçtiği Eser Caddesi’nde  Atatürk İlkokulu önünde toplanarak, seslerini duyurmaya çalıştı. Mahalle Muhtarı Ayhan Karpuz megafonla yaptığı konuşmada, TOKİ  2. Etap inşaatına ait hafriyat kamyonlarının , köyden mahalleye dönüştüğü için kaldırımsız ve dar olan Başıbüyük sokaklarını kullandığına işaret ederek; “ Bu güzergahtan  çevredeki okulların öğrencileri gidip, geliyor. Mahalle çocukları park olmadığından sokakta oynuyor. Yollar dar, kaldırım yok. Bu koca koca kamyonların mahalle arasında ne işi var ? İlle bir çocuğumuz öldükten sonra mı önlem alınacak !” dedi. Konuyla ilgili Maltepe Kaymakamlığı, İlçe Emniyeti ve Büyükşehir Belediyesi nezdindeki girişimlerinin , bürokrasinin hantallığı nedeniyle henüz sonuç vermediğini belirten Karpuz, “Değerli basın mensupları aracılığıyla konuyu kamuoyunun gündemine taşımak zorunda kaldık” şeklinde konuştu. Muhtarın konuşması  da sık sık sloganlarla kesildi. Özellikle çocuklar; “ Okumak istiyoruz, ölmek istemiyoruz”, “ Can güvenliğimizi istiyoruz”, “ Kamyona Hayır”  şeklinde sloganlar attı. Muhtar Karpuz taleplerini ; “ Bu yollara (Eser ve Karanfil Caddeleri)  ağır tonajlı araçların girmemesi için acil tabelalar  dikilmesi,  kamyonların kimsenin oturmadığı orman yolunu kullanması” olarak sıraladı, katılımcılara ve basına teşekkür ederek, açıklamasını bitirdi.

Başıbüyük Mahallesi Muhtarı Ayhan Karpuz  “  Harfiyat kamyonları  güvenlik için  orman yolunu kullanmalılar.”

Gazetemize Maltepe Başıbüyük Mahallesi halkının halkı, güzergah olarak ara sokakları kullanan hafriyat kamyonlarını protesto etmeleriyle ilgili olarak bilgi veren Başıbüyük Mahallesi Muhtarı Ayhan Karpuz  problemin yol ve can güvenliğini tehdit eder boyutlara kadar geldiğini iletti. Karpuz çocukların harfiyat kamyonları yüzünden okula gitmekte de zorluklar yaşadıklarının altını çizerek şunları söyledi.

“Eser ve Karanfil Caddelerine ağır tonajlı araçların girmemesi için acil tabelalar  dikilmesi,  kamyonların kimsenin oturmadığı orman yolunu kullanması için bugün (9 Kasım Perşembe Günü) halkımızla, mahallelerimizle bir eyleme imza attık.  Gerçekten de problemin yol ve can güvenliğini tehdit eder boyutlara kadar gelmiş ve çocuklarımız harfiyat kamyonları yüzünden okula gitmekte de zorluklar yaşar hale gelmişlerdir. Bu yüzden Mahalle Muhtarları  olarak da şunu diyorum ki; harfiyat kamyonları  güvenlik için  orman yolunu kullanmalılar. Kan bulaşmasın evlerimize giden bir canın alınan ahların üzerine yapılmasın yuvalarımız.

Derdimiz inşaatı yavaşlatmak değil bilakis bir önce bitsin bizlerde kavuşalım evlerimize, komşularımıza istiyoruz.

Bunun için elbette çalışmalar yürütüyoruz. Yakın zamanda Orman işletme şefi ve müdürü, Zabıta müdür muavini ,AK Parti Belediye Meclis Üyemiz ,AK Parti Grup Başkan Vekili ile birlikte yol güzergahını inceledik.

Şimdi; tahsis edilecek yolun bir kısmı ormana ,bir kısmı da Süreyya Paşa Vakfında kalmakta . Orman kısmında kalan bölümü ile AK Parti İlçe Başkanımız Sn.Ümit Çoban Bey ilgilendi, vakıf kısmı ile ilgili olarak da  Sn. Belediye Başkanımız Ali Kılıç Bey tüm imkanlarını seferber ederek bu  yolun açılması konusunda gerekli çalışma yapılması için talimat verdi. Kaymakamımız ,ilçe Emniyet Müdürümüz de ağır tonajlı araçların mahalle aralarından girmemeli konusunda (UKM)ile gerekli yazışmaları yaptı. Yüklenici firma  da TOKİ aracılığı ile orman yolu kullanılması için ilgili yerlerle yazışma başlattı. Anlayacağınız herkes elinden geleni yapıyor ,yazışmaların cevapları henüz elimize ulaşmadı.

Bütün idarecilerin bu konu üzerinde bu kadar duyarlı ve titizlikle mücadele ederken , orman yolunda iyileştirme çalışması yapılmamasına bir anlam veremiyoruz doğrusu. “

Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam