reklam
reklam

Ufacık tefecik bir mekan: Kibrit Kutusu

Eklenme Tarihi: 8 Kasım 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 193205

İnsanlar için her zaman özel mekanlar, kendilerini iyi hissettikleri, mutlu oldukları huzur buldukları yerler vardır. Benim için de çocukluğumdan beri çok özel olan, gittiğim zaman kendime sanki evindeymiş gibi hissettiğim, her sokağında farklı değişik egzotik mekanların olduğu Kadıköy'e yolum düştü. Uzun zamandır sokaklarında dolaşıp farklı olanları keşfetmem işte bugün farklı olan sokaklarını ve daha önce hiç gitmediğim bir kaç sokağı kızımla birlikte gezip dolandım, yıllardır giderim hiç gitmediğim birkaç mekanı da keşfettim. Bunlardan biri de kızımdan duyduğum Kibrit Kutusu, evet gerçekten de küçük, çok şık, insanın huzur bulduğu kibrit kutusu gibi bir yer. Tatlıları ve çayı çok güzel Kibrit Kutusu’nun. Onu farklı kılan ise adından da anlaşılacağı gibi gerçekten de duvarlarında her çeşit 1990'lı yıllardan beri biriktirilmiş, koleksiyon yapılmış küçük kibrit kutuları var. Dekorun yüzde 60'ını bu kibritler oluşturuyor ve kartpostallar var, artistlerin resimleri var sanki böyle eski günlere gidiyorsunuz, diyorsunuz ki evet nostaljinin içindeyim. Orayı işleten şu anki sahibi ile kısa bir sohbet ettim ve sizinle paylaşmak istedim.

İşletme sahibi bize kendini anlattı.
"Benden önce eniştem işletiyordu burayı, eniştemin burada gördüğünüzden iki katı daha çok kibrit koleksiyonu evinde var. Onun için artık hastalık derecesinde, sürekli gidip bulup araştırıp kibritleri ve kartpostalları topluyor. Şu anda ben işletiyorum"

Özellikle ben de adından dolayı Türkçe  isim verildiği için bu küçük, şirin kafenin haberini yapmak istedim. En önemlisi de burayı farklı kılan diğer bir özellik kibrit kutusu kafenin içinde okuma salonu var. İlk gördüğüm zaman çok güldüm, içeri girdiğimde sürprizle karşılaştım. Duvarlarının her yerleri küçük küçük renkli kağıtlarla dolu, kimileri sevgilisine şiirler yazmış kimisi dilek de bulunmuş kimisi ise kısa dörtlük yazmış. ‘’Ben de buradaydım’’ yazmışlar. Duvarların her yeri rengarenk yazılarla dolu ve tuvaletin arka tarafı duvar komple kitap dolu. Oraya girdiğiniz zaman kendinizi wc’de olduğunu unutuyor okuma salonundayım diyorsunuz. Bu farklı fikir, farklı yaratıcılık fikrinden dolayı tebrik ediyorum. Mutlaka Kadıköy'e Bahariye Caddesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi sokağına  uğradığınız zaman Kibrit Kutusu’nda bir bardak çay içmelisiniz diyorum.


 

 

Editör: HALİME ŞAHİN-EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam