reklam
reklam

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Yunanistan ile azınlık sorunları da masaya getirilecek

Eklenme Tarihi: 4 Kasım 2017, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 162165

İSKEÇE

İskeçe kent merkezindeki programını tamamlayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı dağlık kesime geçti.

Çavuşoğlu, Ketenlik köyü meydanında Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, SYRİZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi (DEB) Başkanı Mustafa Aliçavuş ile köylüler tarafından coşkuyla karşılandı.

Meydanda toplanan gruba seslenen Çavuşoğlu, soydaşlardan ümitsizliğe, yeise kapılmamalarını, geleceğe umutla bakmalarını istedi.

Türkiye'nin Batı Trakya'daki Türk azınlığı asla yalnız bırakmayacağını belirten Çavuşoğlu, "Sizin içinizden çıkan bir kardeşiniz olarak her zaman yanınızda olacağımı taahhüt ediyorum." dedi.

Çavuşoğlu'nun konuşması sırasında çevredeki binaların balkonlarında bulunan köylüler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, "Reisicumhur'u Balkan çayına bekliyoruz" yazılı pankart açtı. Bunun üzerine Çavuşoğlu, "Biliyorum, tüm ümmetimizin olduğu gibi, tüm milletimizin olduğu gibi, onun dik duruşunu, onun şefkatli bakışını, onun mazlumlara sahip çıkışını, onun kadirşinaslığını bilerek onu burada görmek istiyorsunuz, her geldiğimizde bunu ifade ediyorsunuz. Allah nasip ederse neden olmasın. Ankara'ya döndüğümde bu talep ve isteğinizi kendisine ileteceğim." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Ketenlik'in ardından geldiği Şahin köyü meydanında da kendisini bekleyen soydaşların sevgi gösterileriyle karşılaştı.

Bir evin balkonundan köylülere hitap eden Çavuşoğlu, Şahin köyünün sadece Batı Trakya'da değil, Türkiye'de de destansı bir üne sahip olduğunu belirterek, kendisine gösterilen ilgi ve konukseverlik için teşekkürlerini iletti.

Soydaşlardan mutlaka sorumluluklarını yerine getirmelerini isteyen Çavuşoğlu, taleplerini dile getirmekten çekinmemeleri tavsiyesinde de bulundu.

Türkiye-Yunanistan ilişkileri

Çavuşoğlu, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan gelişmelere de değindi.

İki ülke arasında iş birliği devam ettiği sürece azınlık sorunlarının da masaya getirileceğini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"İnşallah önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın Yunanistan'ı ziyareti tasarlanıyor. Allah'tan bir mani olmazsa inşallah Yunanistan'a bir ziyaret gerçekleştirecek. Bundan önceki temaslarda da önemli mesafeler kaydedildi. Bu iş birliği devam ettiği müddetçe sizin konularınızı da masaya getirmekten, talep ve beklentilerinizi dile getirmekten asla imtina etmeyeceğiz. Neyimiz varsa söyleyeceğiz, onlar da söyleyecek. Biz biliyoruz ki karşılıklı anlayış ve dostane ilişkiler içerisinde ve komşuluk ilişkileriyle tüm sorunlar çözülebilir. Eğer kendi potansiyellerimizi ortaya çıkarabilirsek, bölgesel meseleler üzerinde yoğunlaşırsak gerçekten de hem Yunanistan Cumhuriyeti hem de Türkiye Cumhuriyeti bu bölgenin güçlü iki devleti olacaktır."

Doğup büyüdüğü Gümülcine'ye bağlı Delinasuf köyüne gitti

Gümülcine ve İskeçe'deki temaslarının ardından, doğup büyüdüğü Gümülcine'ye bağlı Delinasuf köyüne Başbakan Yardımcısı olarak dönen Çavuşoğlu coşkuyla karşılandı. Daha sonra çocuklar tarafından Çavuşoğlu'na çiçek verildi.

Çavuşoğlu, kendisini karşılamak için köy meydanında toplanan akraba ve köylüleriyle görüşerek hasret giderdi, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan soydaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Köy meydanında, aralarında civar köylerden gelen çok sayıda soydaşın da olduğu kalabalık bir gruba hitap eden Çavuşoğlu, baba ocağında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Ziyaretinde, anılarının canlandığını belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Yanı başımda köylülerim var, okuduğum okul var, Efrayim Öğretmenim var. Bize Kur'an-ı Kerim'i öğreten Ali Rıza Öğretmen hemen şurada yan taraftaki mezarlıkta, Allah'tan ona da rahmet diliyorum. Sevgili kardeşlerim, ben sizlerin arasında arkadaşınız ve bir kardeşiniz olarak burada büyüdüm, burada geliştim. Kendi şahsi meselelerimi burada anlatacak değilim ama küçük yaşta yetim ve öksüz kaldım. Geldiğim bu köyde sizler ve hemen burada yanı başımdaki hanımefendiler ve arkadaşlarım hiçbir zaman bana yalnızlığı, yetimliği, öksüzlüğü hissettirmediniz. Hepinize minnettarım, hepinizden Allah razı olsun."

Çavuşoğlu, bir Batı Trakyalı olarak, Türkiye'de ve TBMM'de siyaset yapmanın, özellikle 80 milyonluk bir ülkenin Başbakan Yardımcısı olarak bu göreve tevdi edilmesinin onurların en büyüğü olduğunu dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu onuru bize tevdi eden, esasen Hakan Çavuşoğlu'na değil de Batı Trakya'dan çıkan bir evlat ve insan olarak bu onuru tüm Batı Trakyalılara yaşatan Sayın Cumhurbaşkanıma ve Sayın Başbakanıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bakınız, Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasette mutlaka bir Batı Trakyalı refiki olmuştur. Uzun yıllar öncesinden Mehmet Müezzinoğlu ağabeyimiz ve ondan sonra yine Bursa'dan ben, onun yanında onun gösterdiği istikamette bu millete hizmet etme onur ve şerefine kavuştuk. Bunlar niçin oluyor? Bunlar ancak Balkan coğrafyasıyla ilgili, gönül coğrafyasıyla ilgili bir derdi, bir tasayı içinde taşıyan insanın bir bakış açısı olabilir."

Çavuşoğlu, gece geç saatlerde baba ocağından ayrılarak Türkiye'ye dönmek üzere Dedeağaç Havaalanı'na hareket etti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam