reklam
reklam

Bakan Kurtulmuş: Turizm politikalarımızı gözden geçireceğiz

Eklenme Tarihi: 2 Kasım 2017, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 148713

ANKARA

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda son dönemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Kurtulmuş,  3. Turizm Şurası ile ilgili, "Bu üçüncü hamle dönemi. Yeni bir evreye giriyoruz ve oldukça yüksek bir birikim elde edilmiş oldu turizm sektöründe. Hele geçtiğimiz bir buçuk, iki yıllık süre içerisinde sektörün yaşanan şoklara da son derece dayanıklı olduğu ortaya çıkmış oldu. Şimdi önümüzde bu şurayla birlikte yeni stratejik hedefler koyacağız, turizm politikalarımızı gözden geçireceğiz. Umarım bu toplantılardan sonra 2023'te 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm sektörü hedefimizin belki daha yukarısında bir hedefi ortaya koyacağız." dedi.

"Dünyada fevkalade yoğun devam eden bir İslam karşıtlığı ve Türkiye düşmanlığı var." diyen Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Yani 'Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye tehlikelidir' diye Türkiye turizmini de doğrudan etkileyecek yanlış, olumsuz algılar yapılmaya çalışılıyor. Biz, İslam karşıtlığı ve Türkiye düşmanlığına karşı kültürümüzü ve turizmimizi yumuşak gücün iki önemli enstrümanı olarak kullanacağız ve inşallah Türkiye hakkında çok daha olumlu kanaatlerin oluşmasını da sağlayacağız."

'Turizm sektörü 3,9 büyüyecek'

Dünya ekonomisinin yılda yüzde 2,5, turizm sektörünün yüzde 3,1 büyüdüğünü belirten Kurtulmuş, "Önümüzdeki on yıl, bugünkü veriler göz önünde bulundurulursa, turizm sektörü 3,9 büyüyecek. Dünyadaki gayri safi milli hasıla içindeki payı yüzde 10'lardan 11,4'e çıkacak. Türkiye bu büyüyen gelişen muazzam pastadan pay alması en mümkün olan ülkelerden birisi. Şu anda dünya altıncısıyız. Ama bu bize yetmez. Türkiye 10 yıl içerisinde il üçe girebilecek bir performansı ortaya koyabilir." dedi.

"Çin'de 2018 Türkiye yılı olacak. 50 etkinlik planladık." ifadesini kullan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Üç ana strateji belirliyoruz. Bunlardan bir tanesi yeni pazarlara açılmak. Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya, Endonezya, Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerine açılmak. Aşağı yukarı bunları topladığımız zaman dünya nüfusunun yarısı. Buralarda, Hindistan'da 350 milyon orta sınıf var, muazzam bir güç, yeni zenginleşmiş, her türlü alım potansiyeli olan. Çin'de 300 milyonu aşkın bir orta sınıftan bahsediliyor. Dolayısıyla bütün bu ülkelerle ilişkilerimizi artıracağız. O kapıları tıklayacağız, o kapıları açacağız. Öyle 10 binlerle falan değil milyonlarla ifade edilen turisti inşallah Türkiye'ye getirme imkanımız olacak."

'Sayın Başbakanımız, FETÖ'nün iadesiyle ilgili talebini tekrarlayacaktır'

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Başbakan Yıldırım'ın New York ve Washington'da planlanan temasları konusunda, "Bu geziyle vize meselesinin çözümüne ilişkin adımlar atılabileceğini ümit ediyorum. Vize meselesi geçici ve anlamsız bir şeydir ama Feto'nun orada ikamet etmesi, kalıcı ve gerçekten bizim için çok önemli bir konudur." diye konuştu.

"Sayın Başbakanımız da bu ziyaretinde artık Başbakan seviyesinde resmen FETÖ'nün iadesiyle ilgili talebini tekrarlayacaktır." diyen Kurtulmuş, "Bu, bizim için önemli bir nokta, Amerika-Türkiye ilişkilerinin sıhhatli bir şekilde devam etmesi açısından son derece önemli bir nokta." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, "Adil Öksüz, Kemal Batmaz gibi adamlar herhalde turistik seyahate gitmediler Amerika'ya. Biraz daha gidilse, onların oradaki görüşmelerinin belki görüntüleri dahi ortaya çıkacaktır." dedi.

'Hiçbir teröristten hiçbir ülkeye fayda gelmez'

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Terörün desteklenmesini sağlayan anlayış bitirilmediği takdirde, burada samimi bir uluslararası diyalog oluşturulmadığı takdirde terörü önlemek son derece zordur. Herkes lamı cimi olmadan vekalet savaşlarından elini çekecek. Hiçbir teröristten hiçbir ülkeye fayda gelmez." dedi.

ABD'nin New York eyaletinde yaşanan terör saldırısına ilişkin kurtulmuş, "Terör uluslararasılaşmıştır, hedefleri ve kaynakları bakımından. Hedefleri bakımından Amerika'da da bir terör saldırısı olabiliyor, birkaç gün evvelinde Somali'de de terör saldırısı oldu. Hiçbir yer güvenli değil. Dünyanın en güvenli, en rahat şehri neresi diyorsanız, orası da terörün muhatabıdır." diye konuştu.

'Siyaset yapacaksınız doğru bir şekilde siyaset yapın'

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, CHP'li Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin, "Siyaset yapacaksınız doğru bir şekilde siyaset yapın. Faşist, diktatör vesaire demenin de zemini yok. Halk tarafından seçilmiş birisi... Türkiye'de herkesin siyaset yapma zemini açık. Diğer ülkelerle kıyasladığınız zaman en aşırı uçların bile rahatlıkla görüşünü ifade ettiği bir ülke. Sayın Tezcan'ın bu kadar terbiyesizce bir sözü bile bu kadar açıkça meydanlarda söyleyebileceği bir ülke. Dolayısıyla burada herhangi bir diktatörlükten bahsetmek aklını peynir ekmekle yemek gibi bir şeydir." dedi.

"Zaten dünyada karanlık bir odak Türkiye'yi izole etmeye çalışıyor." ifadesini kullanan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

Esas üzerinde durulması gereken noktanın burası olduğunu düşünüyorum. Türkiye'yi ne ile suçluyor, diktatörlükle, üçüncü dünya ülkesi olmakla suçluyor. Türkiye'yi her alanda köşeye sıkıştırarak o içinde gizledikleri İslam karşıtlığının dışa vurumu da Türkiye düşmanlığı olarak, bunun çok somut hali de Erdoğan düşmanlığı olarak ortaya çıkıyor. Zaten, belki onlarca farklı merkezde üretilmiş bir İslam, Türkiye karşıtlığı var. Türkiye'nin içerisinden birilerinin de 'Biz muhalefet yapacağız' diye bu karanlık odakların işine alet olması kabul edilebilir bir şey değildir."

Bakan Kurtulmuş, "Bölgede büyük bir oyun oynanıyor, bir asır önceki düzen yeniden yapılmaya çalışılıyor, bölge daha parçalı, bölük pörçük hale getirilmeye çalışılıyor. Bu oyunu bozacak tek ülke Türkiye, hem gücü hem şu andaki siyasi istikrarı itibariyle Türkiye, bu oyunu bozmaya gayret ediyor." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam