reklam
reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel ve bölgesel düzeydeki senaryoların hiçbiri ülkemizde işe yaramadı

Eklenme Tarihi: 30 Ekim 2017, Pazartesi - 23:00   Okunma Sayısı: 112627

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda yaptığı konuşmada, resepsiyona katılanları "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine hoş geldiniz." diyerek selamladı.

Resepsiyona teşrifleri için tüm davetlilere teşekkür eden ve yurt içinde, yurt dışında yaşayan tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik eden Erdoğan, illerde ve yurt dışı temsilciliklerde yapılan kutlamalarda sevinçlerine ortak olan herkese şükranlarını sundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti 1923'te bizim binlerce yıllık devlet geleneğimizin toprakla buluşmuş son fidanı olarak doğdu. Aradan geçen 94 yılın sonunda artık Cumhuriyet'imiz ulu bir çınar olma yolunda büyümesine, gelişmesine devam ediyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yandan köklerine daha sıkı sarılan, diğer yandan semaya doğru daha fazla yükselen, kendi gövdesiyle birlikte geniş bir alanda güvenin, huzurun, umudun adı olan bir devlettir." diye konuştu. 

100. yıl kutlamaları gelecek seneden itibaren başlayacak

Erdoğan, 2023'e biraz daha yaklaşıldığını belirterek, yükledikleri vizyon çerçevesinde kutlanması planlanan 100'üncü yılın hazırlıklarına şimdiden başladıklarını bildirdi. Başbakanlık bünyesinde yürütülen hazırlık çalışmalarının, bilim heyetinin katkıları ve oluşturulan eylem planıyla son aşamaya geldiğini açıklayan Erdoğan, "Önümüzdeki yıldan itibaren somut ürünleri ortaya koyulmaya başlayacak olan 100. yıl kutlamalarımız aşama aşama 2023'e kadar sürecektir. Yıllarca tarihinden, kültüründen, medeniyetinden uzak tutulmaya çalışılan nesillere ecdadının başarıları ve büyüklüğünden hareketle yeni bir vizyon kazandırmak öyle bir anda gerçekleştirilebilecek bir hedef değildir." değerlendirmesinde bulundu. 

"2019, Türkiye'nin gelecek yarım yüzyılının belirleyicisi olacak"

Türkiye'nin gelecek çeyrek ve hatta yarım yüzyılının belirleyicisi olacağına inandığı 2019'un, bu vizyonun başarıya ulaşmasında kritik öneme sahip olduğuna işaret eden Erdoğan, bu çerçevede sorumluluk sahibi herkesin birikimini ve imkanlarını Türkiye'nin daha güçlü, daha müreffeh, daha huzurlu, daha mutlu geleceği için seferber etmesini beklediklerini vurguladı.

Millete söz verdikleri 2023 Türkiye'sini inşa etmek için gece gündüz çalıştıklarını ve çalışacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Önümüze çıkartılan engelleri, yıllardır neredeyse kesintisiz bir şekilde süren saldırıları Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle birer birer boşa çıkartıyoruz. Küresel ve bölgesel düzeyde başarıya ulaşan projelerin, senaryoların hiçbiri de hamdolsun ülkemizde işe yaramadı. Türkiye'yi, Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyor olmamıza bakarak nevzuhur bir devlet sananlar, gerimizdeki binlerce yıllık birikimi, tecrübeyi, gücü göremediler. Türkiye bir kabile devleti değildir. Türkiye asırlara varan birikimiyle dünyada devletlere örnek olmuş bir devlettir. Türk milletini sadece 80 milyon vatandaşımızdan ibaret sananlar bizim için dua eden, gönüllerini ve gözlerini ülkemize yöneltmiş yüz milyonlarca kardeşimizi bunlar fark edemediler. Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru işte bu büyük mücadele, bu büyük silkiniş, bu büyük uyanış ikliminde gidiyoruz."

"Türkiye'nin büyüme oranının yüzde 7'yi bulacağına inanıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin karşısında bulunan sıkıntıların, sorunların ve engellerin büyük olduğunu ancak 2003'ten bu yana bire beş katlayan büyüme hızının bundan sonraki sürecin de nereye varacağını gösterdiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin bu yılın ilk çeyreğinde 5,1 büyüme gösterdiğini hatırlatan Erdoğan, "Yıl sonu itibarıyla bu büyüme oranının Allah'ın izniyle yüzde 7'yi bulacağına inanıyorum. Şu andaki gidiş oraya. İhracatımızda inşallah yakaladığımız 157-158 milyar dolarları yeniden yakalayacağız, daha üzerine çıkacağız. Merkez Bankamızdaki döviz rezervini bir ara 135 milyar dolara kadar çıkarmıştık, şu anda 116-117 milyar dolardayız. Ama yeniden 135 milyar dolarlara ulaşacak ve onları da aşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, göreve geldiklerinde 23,5 milyar dolar IMF borcu bulunduğuna ve bu borcu 2013'te sıfırladıklarına işaret ederek, şimdi IMF'nin Türkiye'den borç istediğini söyledi.

"Bizim kitabımızda esaret yoktur"

Eskilerin, "Zor, oyunu bozar." sözünü anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de milletimizle bir olup bu oyunu bozacağız. Karşımızdakiler demokrasinin sınırları içinde hareket ediyorlarsa, demokrasinin kurallarıyla bozacağız. Karşımızdakiler hakka, hukuka uygun hareket ediyorlarsa, hukukun kurallarıyla bozacağız ama karşımızdakiler bunların hiçbirine uymuyorsa, o zaman bu oyunu zorla bozacağız. Çünkü bizim kitabımızda esaret yoktur, kimse bu millete esaret zincirini yakıştıramaz, bizim kitabımızda köle olmak yoktur, bizim kitabımızda kula kul olmak yoktur, bize Hakk’a kul olmak vardır. Bizim kitabımızda haksızlık karşısında susmak da yoktur, bizim kitabımızda bir yanağımıza tokat atanlara diğer yanağımızı dönmek de yoktur. Tam tersine bizim için özgürlük her şeyin başıdır, bizim için ezanımız ve bayrağımız başta olmak üzere kutsallarımız canımızdan bile önce gelir." 

"Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri"

Konuşmasının son bölümünde, "2017 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri"nin verileceği kültür ve sanat insanlarının isimlerini açıklayan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturduğumuz değerlendirme kurulunun teklifi ve şahsımın uygun görmesiyle verilen ödüllerimizi bu yıl sosyal bilimler alanında tarih bilimini milletimize sevdiren İlber Ortaylı hocamıza, müzik alanında kanun icracısı, yorumcusu ve bestekar Göksel Baktagir'e, sinemada usta işi filmlerin yönetmeni Yavuz Turgul’a, geleneksel sanatlarda hat sanatının ve mimari tasarımın eşsiz senteziyle eserler üreten Ali Toy’a, resim alanında kendisini özellikle İstanbul resimleriyle takdirle takip ettiğimiz Selahattin Kara’ya veriyoruz. Vefa ödülümüzü ise Anadolu merkezli tezleriyle daima rahmetle yad ettiğimiz yazar, akademisyen, fikir adamı merhum Nurettin Topçu’nun hatırasına adıyoruz. 2017 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne layık görülen kültür ve sanat insanlarımızı şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül törenini bu yıl içerisinde gerçekleştireceklerini bildirdi.

Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinin tüm kahramanlarını tekrar rahmetle, tazimle yad eden Erdoğan, konuşmasını "Bin yıldır bu toprakların vatanımız olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun." diyerek noktaladı. 

Kaynak: aa
Editör: aa

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam