reklam
reklam

'Çivisiz konak' 160 yıldır ayakta

Eklenme Tarihi: 28 Ekim 2017, Cumartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 149811

KASTAMONU - 

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan 160 yıllık çivisiz konak, yıkılmak üzereyken kaymakamlık tarafından restorasyonunun yapılmasının ardından kullanılmaya devam ediyor.

Çivi kullanılmadan yapılan 160 yıllık konak, bakımsızlık nedeniyle yıkılmak üzereyken 2002'de kaymakamlıkça hazırlanan projeyle başlatılan restorasyon çalışmasının tamamlanmasının ardından, varislerine teslim edildi.

Küre Dağları'nın eteklerindeki konak, daha sonra otel olarak kullanılmaya başlandı. Çivisiz konak, yaklaşık 10 yıldır bölgeye gelen misafirleri ağırlıyor.

Otelin müdürü Hüseyin Karamukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konağın, yıkılmaktan kurtarıldıktan sonra bölge turizmine katkı sağlaması için otel olarak kullanılmasının düşünüldüğünü ve özel bir firmaya verilerek işletildiğini söyledi.

Tarihi konağın, çam ağaçları kurutulduktan sonra çivi kullanılmadan birbirine geçirilerek inşa edildiğini belirten Karamukoğlu, "Burada ahşap, doğal haliyle kullanılmış. Doğayla iç içe muhteşem bir görselliğe ve ferahlatan bir iç mekana sahip olan konak, misafirlere huzur içinde dinlenmenin keyfini sunuyor. 8 odası bulunan otelimiz 20 kişi kapasiteli. Alt katında restoranı bulunan otelimizin bahçesi de doğayla iç içe." ifadelerini kullandı.

Konağın ve çevresinin doğal güzelliğiyle dikkati çektiğini dile getiren Karamukoğlu, "Konuklarımız böyle bir konağın hala duruyor olmasına şaşırıyor. İçeri girdiklerinde direkt ahşap kokusuyla karşılaşıyorlar. Bu koku müşterilerimizi hayran bırakıyor. Burada özellikle doğayı ve doğal yaşamı sevenler konaklıyor. Bir kere kaldıktan sonra tekrar geliyorlar." dedi.

"Gayet doğal ve otantik bir yer"

Turizm rehberliği yapan Cemal Kaya da konağın Karadeniz mimarisinin özelliklerini taşıdığını dile getirdi.

Yapıldığı dönemde konağın 3-4 ailenin kaldığı bir yer olduğunu anlatan Kaya, "Şimdi turizme hizmet ediyor. Gayet doğal ve otantik bir yer. Konağı görenler konaklamadan ayrılmak istemiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam