reklam
reklam

'Beyaz hackerlar' bayrak için yarıştı

Eklenme Tarihi: 26 Ekim 2017, Perşembe - 15:00   Okunma Sayısı: 151204

ANKARA

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret (STM) AŞ tarafından gerçekleştirilen "Bayrağı Yakala" etkinliği, siber güvenlik uzmanları ve bu alana merak duyanları bir dizi yarışma etrafında buluşturdu.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen CTF Capture The Flag (Bayrağı Yakala) etkinliğinde "beyaz hacker" rolüne soyunan yarışmacılar, sistemdeki açıkları bulmak için kıyasıya yarıştı. Etkinliğe kamu, üniversiteler ve özel sektörden takımlar katıldı.

Kriptoloji, tersine mühendislik, Wi-Fi gibi alanlarda mücadele ettiler

Türkiye’nin milli siber güvenlik çalışmalarına öncülük eden STM’nin Ankara’daki bir otelde gerçekleştirdiği etkinlik, STM Genel Müdürü Davut Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. Gazeteci-yazar Serdar Kuzuloğlu’nun sunumunu üstlendiği etkinlik, siber güvenlik profesyonelleri ve meraklılarının mücadelesine sahne oldu. 

Önceliği Türkiye için siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek olan etkinlikte katılımcılar, STM’nin siber güvenlik ekibi tarafından özel oluşturulan yarışma ortamına kasıtlı yerleştirilen sistem açıklarını bularak ilerlediler. Siber güvenlik uzmanlarının kendilerini geliştirme fırsatı yakaladığı yarışmada katılımcılar, kriptoloji, tersine mühendislik, Wi-Fi gibi dallarda belirlenen hedeflere ulaşmak için mücadele ettiler.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam