reklam
reklam

'Emniyet imamı' ve 'sohbet ablası' çifte 15 yıla kadar hapis istemi

Eklenme Tarihi: 25 Ekim 2017, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 145419

DİYARBAKIR 

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan örgütün "mahrem imamıTanju Yılmazile "sohbet ablası" olarak faaliyet yürüttüğü iddiasıyla eşi Kübra Yılmazhakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık Tanju ve Kübra Yılmaz hakkında hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, FETÖ'nün kuruluşu, amacı, hiyerarşik yapısı, paralel devlet kurma çabası, mali yapılanması, gelir kaynakları ve haberleşmede kullandıkları yöntemleri hakkında detaylı bilgiye yer verildi.

Soruşturma kapsamında ele geçirilen örgütsel dokümanların incelenmesi sonucu Tanju Yılmaz'ın terör örgütünün emniyet teşkilatına gizlenen örgüt mensuplarına emir ve talimatlar verdiğinin anlaşıldığı ifade edilen iddianamede, örgüt mensuplarını, örgütün gayeleri doğrultusunda hareket etmeleri için yönlendiren "mahrem" imamlardan olduğu aktarıldı.

ByLock ve Eagle programlarını kullanmışlar

İddianamede, çiftin telefonlarında ByLock ve Eagle programlarını kullanarak, terör örgütünün eylemlerine, faaliyetlerine ve gizli iletişim ağına dahil olduklarının tespit edildiği belirtildi.

Tanju Yılmaz'ın FETÖ/PDY'nin gayeleri doğrultusunda faaliyet yürüten Bank Asya'da hesap açarak, örgüte kaynak sağladığı belirtilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Şüpheli, terör örgütünün üst kademe yöneticilerinin çağrısı üzerine bankada bulunan hesabına 8 bin 524 lira para yatırmıştır. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet teşkilatı içerisindeki gizli yapılanması olan mahrem yapıda yer almıştır. FETÖ/PDY'nin emniyet içerisine yerleştirdiği örgüt mensupları ile irtibat halinde bulunmuştur. Tanju Yılmaz, terör örgütünün üst kademe yöneticilerinin talimatları doğrultusunda emirler vererek, örgüt mensuplarını örgütün istediği doğrultuda yönlendirmiştir. FETÖ/PDY'den ayrılan veya kopma durumuna gelen örgüt mensupları ile irtibata geçerek onları yeniden örgüte kazandıran 'Ümit Grubu' olarak adlandırılan grupta yer almıştır."

Şüpheli Tanju Yılmaz'ın terör örgütü içerisinde "Tarık" kod adını kullandığı ve örgüte her ay 250 lira "himmet" adı altında para aktardığı ifade edilen iddianamede, şöyle denildi:

"Şüpheli Tanju Yılmaz'ın, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet teşkilatı içerisinde yer alan örgüt mensuplarına talimatlar veren 'mahrem imam' olduğu tespit edilmiştir. Savunmasında suçtan kurtulmak gayesiyle üzerine atılı suçu kabul etmemiştir. Dosyada bulunan diğer deliller dikkate alınarak şüphelinin savunmasına itibar edilmemiştir."

- "Sohbet ablası"

Kübra Yılmaz'ın terör örgütü içerisinde "sohbet ablası" olarak faaliyet yürüttüğü belirtilen iddianamede, şüpheli çiftin FETÖ/PDY'nin hiyerarşik yapısı içerisinde üst kademe yöneticileri tarafından kendilerine verilen emir ve talimatlar doğrultusunda hareket ettikleri gerekçesiyle üzerlerine atılı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunu işlediklerine yer verildi.

İddianamede, tutuklu çift Tanju ve Kübra Yılmaz hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis ve mahkumiyetleri halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam