reklam
reklam

Kemençenin telleri hayatına dokundu

Eklenme Tarihi: 25 Ekim 2017, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 168647

DÜZCE

Hayatını "kemençenin üç teli" olarak tanımlayan kemençe ustası ve sanatçısı 26 yaşındaki Ömer Demir için, küçükken gittiği bir düğünde karşılaştığıkemençe büyük anlam taşıyor.

Kalıcı Konutlar Bölgesi'ndeki atölyesinde çocuk yaşlardan beri kemençe üretimi yapan Demir, önce çalmayı daha sonra da üretimi öğrendi.

Kendi çabasıyla yapımını öğrendiği kemençeyi yanından hiç ayırmayan Demir, aynı zamanda eğitimini verdiği enstrümanı Karadeniz düğünlerinde çalıyor.

Demir, kemençe ile bir düğünde tanıştığını söyledi.

"Küçük yaşlarda bir düğünde, üstadın birinin elinde kemençe gördüm." diyen Demir, şöyle konuştu:

"O zaman kendime kemençe yapmak istedim. Bu işin ustası oldum. Köydeki evimizin karşısında boş bir arazi vardı, kendime kerpiçten tuğla yaptım. Saman, toprak ve suyu karıştırıp kendime dükkan yaptım, 11 yaşındaydım o zaman. Dükkanımı kurdum, orada kemençe yapmaya başladım."

Annesinin, hediye aldığı kemençeyi parçalayıp 'Kemençe nasıl yapılır?' sorusuna cevap aradığını kaydeden Demir, "Annem, kemençe merağımı görünce bana ilk kemençemi aldı. Ben de 'Kemençe nasıl yapılır' diyerek, parçaladım, nasıl yapıldığını öğrendim. Daha sonra kendimi geliştirdim. Halen kemençe yapıyorum." 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam